Voorbeelden ultieme financiële dromen

Indien je genoeg geld zou hebben wat zou je dan het liefste willen doen? Deze vraag is het uitgangspunt voor het opschrijven van je ultieme financiële droom. Het is niet alleen maar “Ik wil financieel vrij zijn” maar om het heel gedetailleerd te omschrijven zodat het hogere, het universum weet wat je wilt. Tenminste ik geloof daarin. Op deze manier kun je moeitelozer je ultieme financiële droom bereiken omdat er dan mensen, projecten, uitdagingen in je leven komen die je daar naar toe brengen. Dus let dan op de tekens. Het is niet zo dat je dan op de bank kan blijven zitten en dat ze dan automatisch aanbellen. “Hallo je had om mij gevraagd?” Zo werkt het helaas niet 🙂

Hier onder heb ik drie (3) ultieme financiële dromen geplaatst.

A) Waar mijn ultieme droom op neerkomt is heel simpel (aantal woorden: 314)
Ik heb een passief inkomen van 3000 euro of (veel) meer per maand.
Ik maak me nooit meer zorgen over geld, of anders gezegd, ik heb altijd ruim genoeg.

Dit stelt me in staat om al mijn vaste lasten heel gemakkelijk te betalen,
en daarnaast in luxe te leven.
Ik koop van alle producten alleen het beste van het beste, en natuurlijk altijd ecologisch het meest verantwoord.

Mijn passieve inkomen stelt me in staat om te reizen waar ik maar wil.
Daarnaast volg en geef ik alle workshops en trainingen die mijn kennis verdiepen en verspreiden, op het gebied van dans, tantra, circling, mannenwerk, percussie, outdoor sporten en meer.

Voor mijn eigen bedrijf outsource ik alles waar ik geen totale passie en enthousiasme voor voel.
Marketing en vormgeving laat ik doen door zeer enthousiaste mensen die helemaal snappen waar mijn werk om draait.

Hierdoor kan ik me volledig weiden aan waar ik het meest van houd, namelijk: sessies geven en groepen begeleiden op een manier die totaal natuurlijk voelt.

Authentieke mannelijkheid en -menselijkheid verspreid zich over de wereld, en heeft een transformerend effect op al onze relaties.

Ik heb alle tijd om volledig mijn liefde voor dans, outdoor sporten, natuur, festivals, reizen, persoonlijke ontwikkeling en ontwaken te volgen.
Ik bezoek en geef les op vele festivals over de hele wereld,
en breid daarmee mijn creatieve horizon enorm uit.

Daarnaast reis ik naar heilige plaatsen over de wereld, om me dieper te verbinden met het mysterie van deze mooie planeet.

Het grootste geschenk van mijn financiële droom blijft het gevoel van “vakantie” wat ik constant heb, het gevoel van mogelijkheden, alle tijd, en alle vertrouwen.

Ik besteed veel tijd met de mensen van wie ik hou: Mijn familie, vrienden en de mensen waarmee ik “werk”.
Ik deel mijn kennis, zodat steeds meer mensen hiervan kunnen meegenieten.

Aho!

B) Ik kom uit een middenstandsgezin (aantal woorden: 518), dus veel van wat ik lees in het mindset artikel herken ik van vroeger, van mijn basis. Van veel hiervan heb ik me (met liefde) los weten te trekken, van negatieve benaderingen wil ik positieve maken en van ” dat lukt toch niet” gaan mijn nekharen overeind staan. Aangezien het in mijn basis zat moet ik alert blijven om de positiviteit en “can-do- mentaliteit” vast te houden. 

Met de jaren heb ik ontdekt dat mijn innerlijke drijfveren altijd draaien om het verrijken van andere mensen. Niet zo zeer in geldelijke zin, maar vooral in welzijn. Vroeger werkte ik in de horeca en had ik heel direct invloed op de leuke tijd die mensen hadden. Via de horeca rolde ik in de evenementen en de afgelopen 10 jaar heb ik als producent vele festivals georganiseerd en mensen per duizenden vermaakt, geraakt en soms inhoudelijk bewust gemaakt. Zijdelings ging ik ook video’s produceren en wist hiermee informatie en kennis te delen om mensen te verrijken. Vorig jaar vond ik mezelf op een kruispunt en besloot ik om eens te kijken hoe het leven in loondienst zou zijn. Eigenlijk direct vond ik  een mooie baan bij een zeer Maatschappelijk verantwoord bedrijf, maar binnen enkele maanden wist ik dat dit het niet was voor mij…Volgende week is mijn laatste werkdag en in de afgelopen weken heb ik met een collega-ondernemer een nieuw bedrijf opgericht, met een andere vriendin (Joyce Vanes – ook lid van de club van 1000) plannen gesmeed om samen op te trekken in haar bedrijf en als producent een structurele plek gevonden in een platform dat zich focust op innovatie en wetenschap. Alle pijlen staan gericht op het weer verrijken van de mensheid, waarbij de focus verschuift van vermaak naar kennis en inzicht delen:

  • Het bedrijf met de collega is een filmbedrijf waarbij wel ons specifiek richten op wetenschapscommunicatie.
  • Met Joyce richten we ons op mentaal en fysiek welzijn van mensen met een verstandelijke beperking
  • Als Producent kom ik veel in aanraking met wereldverbeterende concepten en initiatieven en kan ik bijdragen om deze de wereld in te helpen

Mijn ultieme financiële droom zal hier inhoudelijk altijd op aansluiten. Als ik dusdanig veel geld tot mijn beschikking heb, zal ik filantroop met ondernemerszin zijn. Dus niet doneren, maar investeren en stimuleren en er samen beter van worden.Ik zou me hierbij willen richten op een kruisbestuiving van factoren, te weten:

  • Innovatie en energie
  • Natuur en milieu
  • Delen en beleven van kennis

De vorm is voor mij dienend aan het doel, zowel in efficiency als maximalisatie. De producent in mij is pragmatisch ingesteld, doelen worden gesteld om te realiseren, niet om over te blijven praten!

Persoonlijk zal ik me veel in de natuur begeven zowel op actieve als passieve wijze en willen genieten van de schoonheid van de natuur en het leven met vrienden en geliefden.

En wellicht zal ik uit hobby nog wel eens een concert of mooi event faciliteren, dat zie ik toch ook echt als verrijking voor de mens…

Met de volgende droom zou ik graag mijn bijdrage leveren aan jullie
inspirerende visie.

C) Als kind kreeg ik te horen (aantal woorden: 320) dat ik een visuele beperking heb. Ik ervaar nog iedere dag dat je al gauw aan de kant van de samenleving wordt gezet op het moment dat je een beperking hebt. In contact met beperkte mensen denken velen vaak in problemen in plaats van in mogelijkheden en handelen hier vervolgens naar. Zicht niet realiseren dat zij hiermee de persoonlijke groei van anderen kaderen en de overtuiging creëren en overdragen dat bepaalde zaken niet voor personen met een beperking zijn weggelegd.


Zelf heb ik altijd geloofd dat deze overtuiging niet klopte met de
werkelijkheid. Ik ben gaan studeren met het geloof dat ook ik van
toegevoegde waarde kan zijn voor het leven, mezelf en anderen. Tijdens
mijn studie Human Resource Management kwam ik er echter achter dat ook ik ten dele mijn persoonlijke groei heb laten bepalen door de
overtuigingen van anderen. Ik vond het moeilijk om te ontdekken wat
mijn talenten zijn, deze te ontwikkelen en ze vervolgens in te zetten
om persoonlijke successen te boeken en uiteindelijk voor anderen te
zorgen en ze te kunnen helpen rondom het thema arbeid. Dat wat ik het
liefste doe. Een waardevol inzicht waar ik graag verdere invulling aan
wil gaan geven.


Ik wil dit gaan doen door een trainingsprogramma te gaan ontwikkelen
waarin zelfredzaamheid en Zelfvertrouwen centraal staan. Het gaat een
programma zijn voor mensen die met een soortgelijke situatie te maken
hebben gehad. Ik wil ze graag het inzicht gaan geven dat alles
mogelijk is zelfs als ze een beperking hebben en ze hier als ze hier
zelf achter staan ook in te gaan coachen. Mijn overtuiging is namelijk
dat je zelf je grootste beperking bent.


Om dit te kunnen doen zal ik zelf echter eerst voor financiële
middelen willen gaan zorgen om uiteindelijk mijn droom werkelijkheid
te laten worden.